Internationaal Film Festival Gorinchem

Schrijf je nu in voor de IFFG schoolvoorstellingen 16 april 2018

We zijn zover! De IFFG schoolvoorstellingen staan gepland en alles eromheen is geregeld! Maar het belangrijkste zijn jullie en jullie leerlingen, dus hierbij de uitnodiging om jullie aan te melden. Voorstellingen zijn voor leerlingen vanaf het tweede jaar van het Voortgezet Onderwijs.

In de eerdere communicatie hebben we gesproken over mogelijk twee voorstellingsdagen, we hebben er voor gekozen om onze 1ste editie te plannen op één dag, omdat we graag een goede start willen maken.
Dit jaar hebben we dan ook een speciale start actie, de bijdrage per leerling is slechts € 2 per film. We hebben de gemeente Gorinchem en sponsoren bereid gevonden om te investeren in de schoolvoorstellingen. Zo wordt het jullie mogelijk gemaakt toch deel te nemen aan de speciale schoolvoorstellingen, ondanks dat wij wat later aansluiten op jullie lesprogramma van dit jaar.

Na een voorselectie en stemronde, hebben we een drietal prachtige films geselecteerd voor jullie bezoek op maandag 16 april in Theater de Vijf Zinnen (voorheen de Nieuwe Doelen)

De programmering ziet er als volgt uit:
• Les Héritiers  9.30 t/m ± 11.30 uur
• The Idol  13.00 t/m ± 15.15 uur
• Mustang  15.30 t/m ± 17.15 uur

Zoals eerder aangegeven zijn er digitale links beschikbaar om te gebruiken tijdens de lessen in de aanloop naar de film, mocht je daar gebruik van willen maken. De laatste film valt (deels) buiten de lestijden, daar hebben we bewust voor gekozen, om bijv.  andere groepen scholieren i.s.m. het jongerenwerk ook aan te laten sluiten.

De inschrijvingen gaan als volgt:
– als docent meld je jezelf aan met het aantal leerlingen via krista@iffg.nl
– je geeft aan in welk leerjaar de leerlingen zitten
– je geeft aan welke film(s) je wilt bezoeken, dit mogen er meerdere zijn
– na aanmelding krijg je een bevestiging en een factuur per mail met de uitleg van betaling
– na aanmelding ontvang je de digitale link voor beschikbaar lesmateriaal

Let op: wacht niet te lang met aanmelden, want vol=vol!

Als jullie nog vragen hebben, schroom dan niet om contact met me op te nemen. Dit kan per mail of bel mij op 06-50408515.

Krista Vos
Coördinator Filmeducatie

 

Les Héritiers 9.30 t/m ± 11.30 uur

Geschiedenisdocente Mevr. Guéguen geeft les in een Lyceum in Créteil, niet zover van Parijs. Aan het begin van het schooljaar komt ze voor een ‘moeilijke’ klas te staan. De klas is samengesteld uit een bonte mengeling met vooral opstandige pubers. Mevr. Guéguen laat zich echter niet afschrikken en schrijft haar klas in voor een projectwedstrijd met als onderwerp ‘de kinderen en jongeren die slachtoffer werden van de holocaust tijdens WO II’. Ondanks de tegenstand van de directeur en het aanvankelijke gebrek aan enthousiasme van de klas, zet zij haar plannen door.

The Idol 13.00 t/m ± 15.15 uur

The Idol vertelt het waargebeurde verhaal van Mohammed Assaf, de Palestijnse zanger die in 2013 zijn droom werkelijkheid zag worden toen hij de talentenjacht Arab Idol won. De nu 25-jarige Assaf reisde vanuit het vluchtelingenkamp in de Gazastrook naar Egypte om mee te doen aan het televisieprogramma. Het kostte hem twee dagen om ongezien door grenscontroles te komen. Daardoor was hij te laat voor de audities. Toen Assaf echter in de lobby van het hotel begon te zingen, werd besloten dat hij alsnog auditie mocht doen.

Mustang 15.30 t/m ± 17.15 uur

De zomer begint. In een dorpje in het noorden van Turkije komen Lale en haar vier zussen terug van hun laatste schooldag. Onderweg spelen de meisjes onschuldig uitgelaten nog wat met de jongens uit het dorp. Dit wordt echter bestempeld als een grove uitspatting van zedeloosheid, en de meisjes raken verwikkeld in een groot schandaal met onverwachte gevolgen. Langzaam verandert hun thuis in een gevangenis; huiswerk verandert in huishoudelijk werk, en de familie begint huwelijksplannen voor de meisjes te smeden. Maar gedreven door hun verlangen naar vrijheid vechten de vijf zussen samen terug tegen de grenzen die hen wordt opgelegd.