Internationaal Film Festival Gorinchem

Ode aan de natuur & muziek van eigen bodem

Zaterdag 19 januari 2019 luidt het IFFG het jaar in met twee wonderschone vertoningen.

Het IFFG wil jullie niet laten wachten tot het festival van 11 t/m 14 april 2019 natuurlijk. Wij starten dit jaar graag met twee prachtige documentaires van
eigen bodem, in het sfeervolle theater Peeriscoop.

Koop hier uw kaarten.


Zaterdag 19 januari 2019

Wad, overleven op de grens
van water en land

(UITVERKOCHT)

Tijd: 16:30 uur

Inleiding en Q&A na afloop met Melchert Meijer zu Schlochtern, Cameraman, editor en ecoloog.

Geregisseerd door Ruben Smit
met de stem van Gijs Scholten van Aschat

Leeftijd vanaf 6 jaar

Documentaire over het Waddengebied, die laat zien hoe ongelooflijk bijzonder maar ook kwetsbaar dit unieke gebied op wereldschaal is. ‘Wad’ brengt het ecosysteem in beeld als nooit te voren; van heel kleine organismen onder aan de voedselketen als kiezelwieren en schelpdieren tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond boven in de voedselketen. De documentaire laat de bijzondere esthetische kanten van het gebied zien en hoe dynamisch en groots het gebied is.

 


Zaterdag 19 januari 2019

Klanken van Oorsprong

Tijd: 20:15 uur

Q&A na afloop met Regiseur Hetty Naaijkens – Retel Helmrich

Geregisseerd door Hetty Naaijkens-Retel Helmrich
Met Riem de Wolff, Liesbeth List en Anneke Grönloh

Leeftijd vanaf 6 jaar

Het verhaal van diverse artiesten met een Nederlands-Indische achtergrond, die tussen 1945 en 1962 samen met meer dan 350.000 andere Indische Nederlanders gedwongen terug moesten naar hun oorspronkelijke vaderland: Nederland. Eenmaal in Nederland kregen Nederlands Indische bands als ‘The Tielman Brothers’ en ‘The Crazy Rockers’ direct veel gehoor bij de dolenthousiaste Nederlandse jeugd die een grote honger had naar rock-’n-rollmuziek. Ook Nederlands-Indische zangers en zangeressen zoals Sandra Reemer, Liesbeth List en Boudewijn de Groot maakten veel furore. Klanken van Oorsprong, is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit.


We zien jullie graag weer,
boek snel want vol=vol!
Reserveren via www.iffg.nl

Koop hier uw kaarten.