Internationaal Film Festival Gorinchem

Twan Huys opent derde editie IFFG

De derde editie van het Internationaal Film Festival Gorinchem (IFFG) is donderdagavond officieel van start gegaan. Niemand minder dan Twan Huys praatte de Mexicaans getinte openingsavond aan elkaar.

De Mexicaanse klanken van Los Mezcales verraadden het al: Theater Vijfzinnen was donderdagavond hét decor voor de aftrap van editie drie van het IFFG. De Mexicaanse film ‘Sueño en Otro Idioma’, in het Nederlands ‘Ik droom in een andere taal’, was de allereerste film van het IFFG 2019. De 27-jarige acteur Juan Pablo de Santiago, die ook in Narcos en El Chapo speelt, gaf acte de présence in Gorinchem om uitleg te geven over het meeslepende verhaal over een hechte vriendschap tussen twee oude mannen die een groot geheim met zich meedragen.

De Mexicaanse acteur werd na de filmvertoning getrakteerd op een staande ovatie van het publiek waarna hij ondervraagd werd door televisiepresentator Twan Huys, die ook de opening op vakkundige wijze verzorgde. ,,De wereld is dit weekend even in Gorinchem met films vol bijzondere verhalen”, stelde hij.

Gevarieerd programma

Vanaf vrijdag 12 april tot en met zondag 14 april waren nog liefst 21 films te bewonderen, verspreid over drie theaters: Vijfzinnen, ’t Pand en Peeriscoop. Net als bij de openingsavond waren er interessante Q&A’s met internationale gasten en werden films getoond die stof gaven tot napraten.

Fotografie Guido Fokkema en Ferry Verheij.