Internationaal Film Festival Gorinchem

IFFG draait door in VUE op 12 mei!

Het festival zit er nog maar net op en al weer een IFFG special. Dat klopt en deze keer in de fijne bioscoopzaal van VUE aan de Appeldijk in Gorinchem. IFFG wil niet alleen wereldcinema tijdens het festival op de kaart zetten, maar ook door het jaar heen. Zo kun je vanuit je stoel mee blijven reizen!

Daar komt bij dat tijdens het festival er ook wel eens dingen buiten onze macht om gebeuren, dus twee films uit de programmering gaan in de herkansing. En deze keer wel in aanwezigheid van de regisseur van de film ZER. Zondag 12 mei om 14.30 uur is na de film ZER de regisseur Kazim Öz aanwezig en verzorgt hij heel graag het nagesprek.

Bovendien programmeren we om 17.30 uur de prachtige film Yomeddine. Dus voor alle filmliefhebbers, be there en reserveer nu je kaarten.
Laat het nú ook Moederdag zijn, een super leuk cadeau om samen naar de film te gaan! Het leukste cadeau in het donker.

Reserveer je tickets hier en neem plaats in die heerlijke bioscoopstoel op 12 mei in VUE Gorinchem!

Zer, Kimin Aski • Duur: 113 • Land: Turkije
Taal: Turks/Turkish, Koerdisch/Kurdish, Engels/English,

ENGELS ONDERTITELD / ENGLISH SUBTITLES

Aanvang: 14:30 uur

Sterren: MovieMeter 4

Q&A met regisseur Kazim Öz

Zer is het verhaal van Jan en Zarife, een kleinzoon en zijn grootmoeder. Wanneer Zarife naar New York wordt gebracht voor behandeling van haar ziekte beginnen ze elkaar langzaam te leren kennen. De band die ze na vele jaren krijgen eindigt abrupt wanneer Zarife sterft. Jan gaat op reis om het liedje te vinden dat Zarife op haar sterfbed zong. Hij gaat op zoek naar de oorsprong van het liedje Zer, naar Dersim Koerdistan. Daar hebben gebeurtenissen uit het verleden nog grote invloed op het leven nu. Stap voor stap komt hij dichter bij het geheim dat zijn grootmoeder haar hele leven had bewaard. Jan vindt tijdens deze zoektocht datgene waar hij eigenlijk naar op zoek was, zichzelf. Zer is the story of Jan and Zarife, a grandson and his grandmother. When Zarife is brought to a hospital in New York City they begin to know each other in the course of the treatment. The bond they forge after many years end abruptly when Zarife dies. Jan goes on a journey to find the song that Zarife sang to him on her deathbed. As he traces back to the song Zer, he finds himself in Dersim, Kurdistan and further in the middle of the secret that his grandmother had kept her entire life. Jan finds himself also searching for his grandmother’s lost village, its tales, and eventually his own self and identity while looking for the song.

Gevoelige poëtische film met schitterende beelden en mooie muziek.

Yomeddine • Duur: 97 • Land: Egypte
Taal: Arabisch, NL ondertiteld
Prijzen: François Chalais Award Cannes
Regisseur: Abu Bakr Shawky

Hartverwarmend drama waarin vriendschap altijd overwint

Beshay woont al zijn hele leven lang in een Egyptische leprakolonie. Als zijn vrouw komt te overlijden besluit hij op zoek te gaan naar zijn vader. Met de enkele bezittingen die hij heeft, begint hij samen met zijn ezel Harby en weesjongen Obama aan een avontuurlijke reis door de woestijn. Onderweg helpen Beshay en Obama elkaar door tegenslagen heen en ontdekken ze hoe je met de juiste dosis hoop, trots en vertrouwen obstakels kunt overwinnen. Zo trekken de twee vrienden samen door Egypte, op zoek naar familie en een nieuwe plek waar ze een waardig leven kunnen opbouwen.

Praktische info:
Locatie: Bioscoop VUE, Appeldijk 59 in Gorinchem, tel 0183-631058
Parkeren is op zondag gratis, met uitzondering van de bovenstad
Rolstoelplaatsen beschikbaar in overleg met bioscoop, graag even telefonisch contact met VUE Gorinchem.