Internationaal Film Festival Gorinchem

IFFG Sunday Special ‘A Private War’

Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het vertelt het verhaal van de Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin, werkzaam bij The Sunday Times.

Bestel hier je kaarten.

Ver verwijderd van de frontlinie moet Colvin een persoonlijke strijd uitvechten wanneer ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis. Ondanks dit moet ze haar gezondheid en veiligheid op het spel zetten om op nieuws te blijven jagen. Zij werd gedreven door een journalistiek oergevoel: waarheidsvinding met een stevige dosis humanisme. Maar haar werk vroeg ook offers.

A Private War is een klein monument voor Marie Colvin, een oorlogscorrespondent die over onmatig veel lef en empathie beschikte. Matthew Heinemans regie legt de nadruk op Colvins werk, maar toont ook haar privé sores. Met veel drank en bravoure, en soms ook therapie, probeerde ze de stress en de trauma’s onder de duim te houden. Zij werkte nauw samen met de bekende oorlogsfotograaf en vriend Paul Conroy. Hij is aanwezig bij de film voor het nagesprek en vragen.

Nagesprek met oorlogsfotograaf Paul Conroy.

“Verhalen die verteld moeten worden, om recht te doen aan mens en journalistiek!”

Programma zondag 13 oktober 2019

14.30 uur Van harte welkom in de foyer
14.50 uur Inleiding film
15.00 uur Start film
16.50 uur Nagesprek met de oorlogsfotograaf Paul Conroy
17.15 uur Napraten in de gezellige foyer van de bioscoop

Kijkwijzer vanaf 16 jaar. Meld je snel aan want vol=vol!

Bestel hier je kaarten.

Locatie: Bioscoop VUE, Appeldijk 59 in Gorinchem