Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/a/b/iffg.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2715 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/a/b/iffg.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2719 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/a/b/iffg.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3615 Film Food Special – Internationaal Film Festival Gorinchem
Internationaal Film Festival Gorinchem

Film Food Special

Eten van eigen hof – Woensdag 11 Maart

Wat eten we vandaag? Herenboeren, een andere manier van agrarisch ondernemerschap en betrokkenheid bij onze planeet.

Stichting Goeie Grutten en Internationaal FilmFestival Gorinchem nodigen u met veel plezier uit bij onze special over Herenboeren! Na afloop gaan we graag in gesprek met u en de genodigde boerensprekers o.l.v. dagvoorzitter en agrarisch ondernemer Jan Arie Koorevaar.

Meld je hier aan

Programma 11 Maart

16.00 uur Warm ontvangst met koffie & thee in Theater Peeriscoop

16.45 uur Inleiding door documentaire maker Barend Hazeleger

17.00 uur Start documentaire Eten van eigen hof

18.00 uur Nagesprek o.l.v. Jan Arie Koorevaar

18.30 uur Napraten onder het genot van wat lekkers in de sfeervolle foyer 

19.30 uur Einde programma

Het belooft een boeiende middag te worden. Er wordt gezorgd voor een drankje en wat lekkers, dat verspillen wij niet graag, dus aanmelden is verplicht.

We heten u van harte welkom op 11 maart in Gorinchem!

Ilse Bastmeijer & Anika van der Kevie

Meld je hier aan

met inleiding door documentairemaker 

Barend Hazeleger 

De documentaire Eten van eigen hof volgt ruim een jaar lang drie Herenboeren. Geert van der Veer, bedenker van de Herenboerderij, is in die periode vooral bezig zijn idee landelijk te verkopen. En daarnaast spant hij zich in om een tweede Herenboerderij te lanceren.
Monic Holman laat zien wat het in de praktijk betekent om Herenboer in Boxtel te zijn en welke voldoening ze daar nog steeds aan ontleent. En Eric ‘t Hoen probeert in de gemeente Ede een Herenboerderij te starten, maar ervaart dat de realisatie van zijn droom op praktische bezwaren stuit. Daarnaast geven ook mensen van buiten de Herenboerenbeweging, zoals Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Floris Alkemade, Rijksbouwmeester, hun visie op dit fenomeen.

De wieg van de Herenboerenbeweging staat in Boxtel. Hier werd in 2016 de eerste Herenboerderij (Wilhelminapark) opgericht. Op dit moment voorziet dit bedrijf in ongeveer 60 procent van de dagelijkse levensbehoeften van zo’n 150 gezinnen. Elk van hen heeft eenmalig 2.000 euro ingelegd om de boerderij te kunnen starten en betaalt per gezinslid een vast bedrag per week voor de producten die door het jaar heen worden geleverd. De tweede Herenboerderij opende in de zomer van 2019 in Loenen haar deuren en in nog 15 andere gemeenten wordt de oprichting van Herenboerderijen voorbereid.